Älskade Akrylnaglar


Fick en jättesöt kommentar av en tjej här på bloggen som var nyfiken på mina akrylnaglar vad det kostar osv. så tänkte att jag drar en liten "nagellektion" här och så får vi hoppas att du får svar på alla frågor.


Det finns många sätt att göra lösnaglar på och det som flest tjejer använder sig av är vanliga hederliga tippar som man köper bland annat från märket depend och limmar på med ett speciellt nagellim. Nackdelen med de naglarna är att dom är så tunna att dom lätt spricker efter ett tag eller helt enkelt ramlar av men även att limmet inte är bra för naglarna och därför rekommenderar företagen inte att man ska ha naglarna på mer än 10dagar i sträck för att naglarna ska få luft och inte ruttna.


Sen finns det ett lite mer avancerat sätt att göra liknande akrylnaglar hemma. Jag och min kompis var självklart tvungna att testa en gång. Det blev en gång och aldrig mer kan jag säga. Jag var fruktansvärt besviken på resultatet. Man skulle först limma på en tipp och därefter flera lager med ett slags akrylliknande gel som skulle torka och bli ett tjockare lager på nageln. Nackdelen med det var att varje lager av denna gelé tog ungefär en timma att torka och ni kan själva tänka er hur jobbigt detta blev med tanke på att man skulle ha ungefär 3-4 lager.


Då har vi kommit fram till att vill man ha naglar som håller i mer än tio dagar ska man vända sig till ett proffs. Beroende på hur långa naglar man har så sätter man först på en tipp, (om du inte har långa naglar själv) sedan bestämmer man hur långa naglar man vill ha och så klipps tipparna. Jag brukar inte ha mer än 3-4mm längre än från fingertoppen, det brukar vara lagom längd och dom ser oftast längre ut. Sen vill jag ha franska naglar (vit kant där fram på nageln, man kan även ha glitter om man önskar eller bara en genomskinligfärg som ser naturlig ut). Då börjar man med att lägga en vit kant där fram med akryl och sedan lägger man på en genomskinlig lite rosa aktiga akryl som gör att det ser naturligt ut ovanpå och på resten av nageln. Efter det så ska det filas till så det blir den form som man vill ha. Jag gillar när dom är ganska raka där fram, absolut inte runda. Och tillslut så får man välja ett lack som man vill ha ovanpå nageln. Brukar ha ett genomskinligt men har även haft något med lite rosa glitter i någon gång. Sist satte jag också på två diamanter på två utav mina naglar som en snygg detalj.


 Jag gör min naglar på ett ställe i Göteborg som heter Nailteam, det ligger tio minuter från centralstationen. Precis vägg i vägg med Lagerhaus, Nk om ni vet vart det ligger annars finns det en vägbeskrivning på deras hemsida (Östra hamngatan 50B). Det som jag tycker är bra med Nailteam är att det är en stor sal där det sitter cirka 10 stycken nagelspecialister åt gången och gör naglar. Det vill säga att man lätt får tid och slipper boka flera veckor i förväg.


Hur länge naglarna håller beror helt på hur man sköter dom men även längd. Ju längre nageln blir desto tyngre blir den. Och i takt med att din nagel växer så blir nagel tyngre och tyngre ute på tippen och om den då är för lång så kommer den till slut att släppa upp i fästet på nageln. Om du då vill ha jättelånga naglar måste du fila ner dom varje vecka för att dom ska hålla, alternativt göra återbesök ofta. Jag brukar gå på återbesök ungefär var 4:de vecka. De rekommenderar att man ska gå var tredje för bästa resultat. Nu när jag skulle ta av mina naglar så hade jag haft dom i 6 veckor och dom hade fortfarande inte släppt och var svåra att få av men man såg ju uppe i kanten att jag hade en stor utväxt.


Priset, jag vet flera vänner som gör sina naglar i Kungsbacka och där ligger priset runt 800-900kr på varje salong som gör. Detta är nypris och inte för ett återbesök. Här kommer ytterligare en fördel med Nailteam. Nailteam har också utbildningar av naglar på sin skola och som ni förstår så måste man ju börja och göra naglar någon gång och därför kan man gå till en som precis har utbildat sig och göra om man vill, det är billigast det kanske inte blir bästa resultatet men jag tro inte det blir dåligt heller. På Nailteam har dom fyra olika prisgrupper och alla beror på hur länge specialisten har jobbat och övat. Jag har gått hon en som heter Sandra, hon ligger i prisgruppen Therapist. Jag tycker hon är superduktig och fattar inte vad det är som skulle kunna bli bättre när man ska lägga 1100kr på det som nästan är dubbelt så dyrt.


Så priserna på naglarna där ligger på;


Trainee - 495kr

Therapist - 695kr

Master - 895kr

Elite - 1095kr


När man sedan ska på återbesök varierar priserna beroende på hur mycket jobb det är med naglarna, alltså hur mycket som har växt och så. När jag har gått har jag fått göra ett stort återbesök, delvis för att jag slog av en nagel på jobbet innan och så har jag ju valt att vänta lite längre än tre veckor med att gå tillbaka. Dels för att jag inte har haft ekonomin för att gå var tredje vecka.


Vanligt återbesök kostar;


Trainee - 300kr

Therapist - 395kr

Master - 495kr

Elite - 550kr


Stort återbesök kostar;


Trainee - 450kr

Therapist - 525kr

Master - 595kr

Elite - 675kr


Jag tror och hoppas att jag har fått ner all min kunskap om naglar här, och det finns säkert hur mycket information som helst att tillgå men tror att detta är det som förklarar helheten i vilket fall.


Lycka till!









Kommentarer
Postat av: Anonym

Jaa det är härligt hur vänlig den här bloggen är för manliga läsare... ;)

2008-11-27 @ 22:54:44
URL: http://esomoftast.blogspot.com/
Postat av: Katarina igen!

Tack, tack! Det var precis detta jag ville ha reda på :) Har velat skaffa detta ett tag men aldrig vetat hur eller vart man skall börja, hehe! Men nu vet jag precis och tack för att du tog dig tid :)

2008-11-29 @ 14:03:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0